Thema ochtend Studio Maia: opvoeden in meerdere culturen

Het merendeel van de vrouwen in Feijenoord voedt hun kinderen op in verschillende culturen. Hoe behoud je de waarden die je uit je eigen cultuur belangrijk vindt én ga je mee in cultuur van je omgeving? Wanneer en waar kan je ondersteuning vragen bij opvoedingsvragen, en hoe reëel is je angst voor instanties waarvan je denkt dat ze je kind uit huis kunnen plaatsen?
 
De vrouwen van Studio Maia werkten de afgelopen periode rondom deze vraag. We onderzochten dilemma’s rondom opvoeding. In het kader van internationale vrouwendag nemen we je graag mee in deze dilemma’s. We spelen een scene over Joy en haar puberdochter Zina. Zina wil meer vrijheid, Joy is bezorgd om haar veiligheid. Wat zou jij doen als je in deze situatie zit?
Kom kijken, mee doen, en ga met ons in gesprek over dat wat speelt. Samen onderzoeken we wat jij kan doen en waar je voor ondersteuning terecht kan.
 
WANNEER 
Dinsdag 6 maart 10.30-12.00 uur
 
WAAR
Huiskamer van de Wijk Riederkwartier
Stichtseplein 2, Rotterdam
 
AANMELDEN
Wil je erbij zijn? Mail dan je naam en aantal personen naar maia@formaat.org
OVER STUDIO MAIA FEIJENOORD
Studio Maia is een wijkactiviteit die wordt uitgevoerd door Formaat i.s.m. Humanitas. Vrouwen uit Feijenoord komen wekelijks samen en werken aan persoonlijke groei en maatschappelijke verandering. Studio Maia is in het afgelopen jaar een kweekvijver voor herstel gebleken. De laagdrempelige inzet en persoonlijke aanpak versterkt wijknetwerken en zet vrouwen op de kaart die vaak onder de radar zitten. In Studio Maia delen we kennis over hoe we met dingen om kunnen gaan en hebben het over thema’s die voor ons belangrijk zijn. Theater wordt ingezet om zichtbaar en bespreekbaar te maken wat er speelt.
Studio Maia is een stedelijk platform van vrouwen groepen uit Crooswijk, Delfshaven en Feijenoord.
 
TOEGANG IS GRATIS