Gastlessen en trainingen

Naast de opleiding Participatief Drama biedt Formaat verschillende trajecten, gastlessen en trainingen die ondersteuning bieden bij het in de praktijk brengen van Participatief Drama in het eigen werkveld.

Zo heeft Formaat bijvoorbeeld 10 medewerkers van Pameijer, een zorginstelling in de regio Rijnmond, in twee jaar tijd opgeleid tot Participatief Drama Coach. In het op maat gemaakte opleidingstraject is supportmedewerkers geleerd om oefeningen en spellen in te zetten om op een creatieve en speelse manier cliënten te activeren. Periodiek zijn er intervisie dagen met de groep waarin kennis en ervaring wordt gedeeld, en er wordt gewerkt aan korte scenes die de PD Coaches in toekomstige workshops kunnen inzetten.

Ook op opleidingen is behoefte aan kennis over Participatief Drama. Formaat verzorgd gastlessen op diverse hogescholen voor de opleidingen SPH, CMV, MWD, Theater of Pedagogiek en op universiteiten. De Hogeschool Rotterdam, opleiding CMV, heeft Participatief Drama opgenomen in het curriculum dat door Formaat jaarlijks wordt verzorgt voor alle 2e jaars studenten.

Neem contact op met Formaat om de mogelijkheden van een training op maat of een andere vorm van ondersteuning te bespreken.