Opleiding Participatief Drama

Participatief Drama wordt steeds bekender, meer geïmplementeerd en gewaardeerd. Dat is niet verwonderlijk want de methodiek werkt en is een belangrijk gereedschap wat in de toolkit van iedere professional in de sectoren cultuur, kunst, welzijn, gezondheidszorg en onderwijs thuishoort.
Jaarlijks organiseert Formaat de opleiding Participatief Drama, in februari start Luc Opdebeeck met het basisprogramma, gevolgd door de modules Forumtheater en Rainbow of Desire.

In de opleiding leer je verschillende technieken en toepassingen van Participatief Drama. Het programma bestaat uit drie onderdelen van elk vier dagen, die ook zelfstandige eenheden zijn.
Je krijgt tools mee om drama en theater in te zetten om te activeren, dialoog te stimuleren, en aan te zetten tot nadenken én handelen. De drie modules, elk met een eigen focus, zijn ook los van elkaar te volgen.

De opleiding is bijzonder geschikt gebleken voor welzijnswerkers, groepsleiders, dramatherapeuten, ervaringsdeskundigen, theatermakers, (drama) docenten, jongerenwerkers, et cetera. In de afgelopen jaren zijn honderden mensen opgeleid.

De opleiding is ontwikkeld en wordt gegeven door Luc Opdebeeck, theaterpedagoog en artistiek leider bij Formaat, onder zijn leiding zijn talloze producties en projecten uitgevoerd met en voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Hij werkt sinds 1989 met Participatief Drama en heeft jarenlange ervaring met het geven van trainingen. Ook in het buitenland geniet hij als trainer bekendheid en was o.a. actief in Spanje, Kroatië, Servië, Moldavië, Zuid-Afrika, Laos, India en Mozambique. Luc is co-auteur van de boeken ‘De mens in de hoofdrol’ en Een scene schoppen’.

Data

Basisprogramma Participatief Drama
Maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart 2023

Forumtheater Maken, spelen en jokeren van een anti model
Maandag 1 t/m donderdag 4 mei 2023

Rainbow  Participatief drama als ortho-pedagogisch middel
Vrijdag-zaterdag 2-3-9-10 juni 2023 VOL!
Inschrijven niet meer mogelijk

Basisprogramma Participatief Drama
Maandag 16 t/m donderdag 19 oktober 2023

Tijden

10.00 tot 16.00 uur

Kosten

Per module € 450,00

Inschrijven

Studiehandleiding Opleiding Participatief Drama
Inschrijfformulier

 

Algemene informatie

Hier is de algemene informatie over de Opleiding Participatief Drama te vinden.Teamtraining

Basisprogramma

In het vierdaags basisprogramma wordt kennisgemaakt met de methodiek, met als basis het Theater van de Onderdrukten (TvO) van Augusto Boal.Module Forumtheater

Forumtheater

In de tweede vierdaagse module staat het Forumtheater centraal. Er wordt ingegaan op het maken, spelen en Jokeren van een anti model.Module de Regeboog van Verlangens

Rainbow

De vierdaagse module Rainbow gaat in op de therapeutische toepassingen van de Participatief Drama methodiek.Level III: Praktijkbegeleiding en/of Stage

Formaat biedt allerlei mogelijkheden om (aanstaand) professionals te ondersteunen bij het implementeren van Participatief Drama in de praktijk.