Theateratelier Pauluskerk

WORKSHOPS VOOR BEZOEKERS EN VRIJWILLIGERS

Met de technieken van participatief drama gaan we via beelden, spel, improvisatie en beweging aan de slag. Participatief drama biedt mensen letterlijk de (oefen)ruimte om in hun eigen levenskracht (terug) te komen. Met theater als middel, wil Formaat mensen de kans geven strategieën voor het leven te ontwikkelen, te repeteren voor de werkelijkheid en met elkaar in dialoog te gaan op gelijkwaardig niveau. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met dePauluskerk.

L’ Histoire d’un placard, een mini registratie van het anti-model dat in de herfst van 2014 met hen is gemaakt.

 

Er zijn veel indrukwekkende verhalen gehoord. We keken met elkaar naar de muren waar je in de Rotterdamse samenleving tegenaan loopt, naar de pijn om je familie niet te zien, naar hoe je psychische bagage steeds groter wordt en hoe we die bagage met elkaar kunnen dragen, naar medische problemen, naar liefde en naar de indrukwekkende reizen die mensen maakten.

In het najaar van 2015 werken we met die verhalen naar een voorstelling toe. De voorstelling Wild, born as easy, gespeeld en gemaakt door bezoekers van de Pauluskerk, is op woensdag 16 december om 20.15 uur te zien in Theater Zuidplein.

DATA, TIJD EN KOSTEN WEKELIJKSE WORKSHOPS

Vrijdag 28 augustus t/m 18 december 2015
13.00 tot 16.00 uur
Deelname is gratis

LOCATIE

Pauluskerk Mauritsweg 20
Rotterdam

INFORMATIE EN AANMELDEN

Thamar Kemperman | 06-28234523