Studio Sterk

Sterker door Participatief Drama

Mensen met een verstandelijke beperking doen mee aan een Theateratelier om meer zelfverzekerd en mondiger de wereld in te stappen, kortom; het helpt hen sterker te worden. Studio Sterk bestaat uit twee groepen:

Empowerment

Bij de Empowermentgroep staat de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers centraal. Belangrijk is dat de deelnemers stap voor stap meer zelfvertrouwen krijgen en de motivatie ontwikkelen om zelf te ontdekken wat ze met het geleerde kunnen.

Elke woensdag werkt de Empowermentgroep van 10.00 tot 12.15 uur in de Werkplaats van Formaat aan de Westzeedijk 513 in Rotterdam.

Dialoog

De deelnemers van de Dialooggroep gaan een stapje verder, zij maken korte scènes over thema’s die hen direct aangaan. Aan de hand van deze scènes gaan ze de dialoog aan met betrokkenen en geïnteresseerden door middel van interactieve workshops en voorstellingen.

Geinteresseerd?

Er vinden periodiek Open Ateliers plaats, dit zijn workshops die open staan voor begeleiders, collega’s, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Daarnaast geeft Studio Sterk workshops en speelt voorstellingen voor bijvoorbeeld publieke debatten, voorlichting in het onderwijs, training voor zorgpersoneel of voor cliëntenraden. Heeft u interesse om een Open Atelier bij te wonen, of een interactieve workshop of voorstelling te programmeren? Neem dan contact op met Formaat: info@formaat.org.

Uitvoering

Formaat voert Studio Sterk uit in samenwerking met Pameijer, een zorginstelling uit de regio Rijnmond die dagelijks meer dan 4.000 mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek ondersteunt. Studio Sterk is mede mogelijk gemaakt met financiering van het VSBfonds.

Links en Downloads

Presentatiemateriaal Studio Sterk
Poster voorstelling Studio sterk speelt Studio Sterk
Circus Pa Meijer dvdboekje en procesverslag

dvd Circus Pa Meijer

 

 

 

Studio Sterk Studio Sterk Studio Sterk Studio Sterk Studio Sterk