Een voorstelling maken

Forumtheater maken voor verandering is de core business van Formaat. Met professionele acteurs en/ of met mensen uit communities, via korte of langere werkprocessen. Alle thema’s waarbij sprake is van de wens tot structurele verandering, dialoog, bewustwording en het doorbreken van taboes zijn mogelijk. Bijvoorbeeld voor studiedagen, manifestaties, scholen of in de wijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten zijn:

In Crooswijk zijn in het najaar van 2016 drie succesvolle dialoogbijeenkomsten uitgevoerd. Aan de hand van forumtheaterscenes over radicalisering, waarin groepsdruk, afwezige vaders, witte woede maar ook positieve rolmodellen een rol speelden, ging het publiek een levendige discussie met elkaar aan en greep in op het toneel. Een impressie van de voorbereidingen is te zien in onderstaand filmpje.

Over de brug was een project om verbindingen te creëren tussen verschillende Rotterdammers. In wekelijkse workshops is er gewerkt aan een presentatie met ouderen (55+) en jongeren (23-) in Rotterdam Zuid én West. In de loop van het proces zijn de groepen bij elkaar gebracht en de presentatie opgevoerd voor een breed publiek aan beide kanten van de rivier.

Cluster 4 jongeren over onderwijs en zorg Bewoners maken een voorstelling over thema's in de wijk Agenda 2020 Legislatief Theater met jongeren Regelgevend Theater met en voor mensen met een verstandelijke beperking