Opleiding Participatief Drama

Jaarlijks organiseert Formaat de opleiding Participatief Drama, in februari 2023 start het basisprogramma, gevolgd door de modules Forumtheater en Rainbow of Desire.
Aarzel niet en schrijf je in!

Opleiding Participatief Drama

Participatief Drama wordt steeds bekender, meer geïmplementeerd en gewaardeerd. Dat is niet verwonderlijk want de methodiek werkt en is een belangrijk gereedschap dat in de toolkit van iedere professional in de sectoren cultuur, kunst, welzijn, gezondheidszorg en onderwijs thuishoort.

Je krijgt tools mee om drama en theater in te zetten om te activeren, dialoog te stimuleren, en aan te zetten tot nadenken én handelen. De drie modules, elk met een eigen focus, zijn ook los van elkaar te volgen. In de afgelopen jaren is de opleiding bijzonder geschikt gebleken voor welzijnswerkers, groepsleiders, ervaringsdeskundigen, theatermakers, (drama) docenten, jongerenwerkers, et cetera.

De opleiding is ontwikkeld en wordt gegeven door Luc Opdebeeck onder zijn leiding zijn talloze producties en projecten uitgevoerd met en voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Hij werkt sinds 1989 met Participatief Drama en heeft jarenlange ervaring met het geven van trainingen. Ook in het buitenland geniet hij als trainer bekendheid en was o.a. actief in Spanje, Kroatië, Servië, Moldavië, Zuid-Afrika, Laos, India en Mozambique. Luc is co-auteur van de boeken De mens in de Hoofdrol en Een scene schoppen.

Eerstvolgende data

Basisprogramma Participatief Drama
Maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart 2023

Forumtheater Maken, spelen en jokeren van een anti model
Maandag 1 t/m donderdag 4 mei 2023

Rainbow  Participatief drama als ortho-pedagogisch middel
Vrijdag-zaterdag 2-3-9-10 juni 2023 VOL!
Inschrijven niet meer mogelijk

Basisprogramma Participatief Drama
Maandag 16 t/m donderdag 19 oktober 2023

Tijden: alle dagen van 10.00 – 16.00 uur
Kosten: € 450,00 per module

Informatie en inschrijven

Studiehandleiding Opleiding Participatief Drama
Inschrijfformulier
Irma Hazeleger | 06-12332108

LOCATIE

Formaat, Werkplaats voor Participatief Drama
Westzeedijk 513
3024 EL Rotterdam