Preview Wild – born as Easy

Bezoekers van de Pauluskerk spelen een preview van de voorstelling Wild – born as Easy¬†tijdens de boekpresentatie ‘Je bent er geweest’ van Len Munnik en Arie de Bruin.

“Een kind dat geslagen wordt, leert slaan, een kind dat gerespecteerd wordt, leert respect”
(Janusz Korczak, 1878-1942)

Kinderen, overal ter wereld, zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld. Arie de Bruin en Len Munnik geven ieder op hun eigen wijze uiting aan hun verzet tegen deze schendingen van de rechten van de mens en in het bijzonder de rechten van het kind. Zij waren onafhankelijk van elkaar op bezoek in Israel en Palestina. Wat zij zagen en hoorden laat hen nooit meer los… In 24 gedichten en illustraties betrekken de auteur en illustrator de lezers bij de situatie van kinderen in Israel en Palestina. Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat.

De opbrengsten van dit boekje zijn volledig bestemd voor het project Post-Trauma Rehabilitation of the Palestine Ex-Detainee Children in the West Bank, een project voor traumaverwerking voor Palestijnse kinderen