Under Pressure

Forumtheater in het voortgezet onderwijs over wat je niet wilt maar toch doet

Zoals: comazuipen > wegkijken als er iets ergs gebeurt wraak nemen > onveilige seks > contact met je ouders > verliezen gamen tot je erbij neervalt > schulden maken > een belofte breken…

Under Pressure laat het zien en na de voorstelling vragen we: wat zou jij doen als jou dit zou overkomen? Under Pressure zet met humor een flitsende voorstelling neer, gespeeld door jonge acteurs. Under Pressure pakt de thema’s eruit die bij jóu op school spelen en is geschikt voor álle jongeren.

Under Pressure daagt uit en wordt zoveel mogelijk gekoppeld aan lessen van bijvoorbeeld HALT , verslavingspreventie, Antidiscriminatiebureau, Leefstijl, OV -bedrijf enz. Under Pressure is een co-regie van Hector Aristízabal uit de VS/ Colombia en Luc Opdebeeck, artistiek leider bij Formaat.

Under Pressure speelt in het VSO, praktijkscholen en het regulier onderwijs, en voor (gesloten) internaten in 2010, 2011 en 2012. Aan het einde van de tournee zal Under Pressure met een totaal van bijna 200 voorstellingen de meest gespeelde productie van Formaat worden en zullen bijna 10.000 jongeren uit het hele land aan de voorstelling hebben deelgenomen.

Financiering

De tournee van Under Pressure is mogelijk gemaakt met de financiële steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland, Fonds 1818, Stichting Boschhuysen, Geheim van Goeree Overflakkee, de GGD Rotterdam-Rijnmond en de gemeenten Aalten, Lisse, Spijkenisse, Maassluis, Enschede, Oldenzaal, Midden Delfland, Zwolle en vanuit het project Jeugd en Alcohol van de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Doesburg.

Downloads & Links

Projectverslag Under Pressure
Trailer dvd Under Pressure
Speellijst