Leuker kunnen we het niet maken

Een voorstelling van het Buurtatelier Delfshaven

In ‘Leuker kunnen we het niet maken’ volgen we de Familie van Schie. Vader Rob, moeder Jennifer en hun kinderen Gino (18) en Aïsha (16).
Aïsha is geslaagd voor haar HAVO en wil gaan studeren. Vlak na haar afstudeerfeest valt er een brief van Robs werkgever op de mat: wegens reorganisatie wordt zijn contract niet langer verlengd. Rob solliciteert, maar vindt geen geschikte baan. Jennifer besluit een baantje als schoonmaakster aan te nemen. Moeder is nu minder thuis en als ze thuis is zijn er steeds meer spanningen.

Voor de twee puberende kinderen is het moeilijk zich aan de nieuwe financiële situatie aan te passen. Rekeningen stapelen zich op en ondertussen krijgt Gino boetes van de politie en heeft Aïsha voor haar opleiding een laptop nodig. Moeder vindt dat ze die zelf moet bekostigen, vader voelt zich verantwoordelijk voor Aïsha’s studie. Hierdoor loop de spanning tussen de ouders nog meer op. Hoe gaat de familie Schie dit oplossen?

Een Forumtheatervoorstelling gespeeld door mensen uit de wijk die laat zien waar een kwart van de bewoners van Delfshaven mee te maken heeft, hoe ga je om met armoede?

Speellijst 2012

 • Woensdag 6 juni, 20:00 uur
  DOCK, wijkgebouw Millinxparkhuis, Millinxstraat 69, Rotterdam
 • Donderdag 14 juni, 20:15 uur
  Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, Rotterdam
 • Vrijdag 15 juni, 10.00 uur
  Valentijnschool, Gijsingstraat 51, Rotterdam
 • Zaterdag 23 juni, 20:00 uur
  Werkplaats van Formaat, Westzeedijk 513, Rotterdam