2DO

JONGEREN VOOR JONGEREN

2DO is een project waarbij jongeren werken aan een beter, rechtvaardiger Rotterdam. Dat doen ze via zelf ontwikkelde interventies en theaterwerkvormen, waarmee ze in Rotterdamse wijken andere jongeren uitdagen om over moeilijke thema’s in gesprek te gaan en er samen oplossingen voor te zoeken.

Terugblik zomer

In de zomer van 2021 zijn we los gegaan tijdens de Summerschool in een creatief leerproces op Buitenplaats Brienenoord. Er is toegewerkt naar een interventie waarmee de jongeren in het najaar de praktijk in gaan.

Vooruitblik najaar

In het najaar volgt een traject op dinsdagavonden waarin presentaties, waarvan de basis lag in de Summerschool, worden uitvergroot tot volwaardige producten om de dialoog mee aan te gaan. Daar vanuit worden er verschillende publieke bijeenkomsten uitgevoerd van oktober tot en met december.

Planning

Wekelijkse bijeenkomst op dinsdagavond
Wanneer: vanaf 7 september van 19.00 tot 21.30 uur
Wat: we werken verder aan de twee gemaakte producten die tijdens de Summerschool zijn ontstaan: een Forumvoorstelling en een Beeldentheatervoorstelling. Daarnaast is er ruimte voor nieuwe ideeën! We leveren inspiratie en ondersteuning. Bijvoorbeeld door de inzet van schaduwtheater.
Waar: Werkplaats Formaat, Westzeedijk 513
Wie: alle deelnemers van 2DO, nieuwe jongeren zijn welkom

Interventies
Wanneer: (oktober), november, december 2021
Waar: op verschillende locaties in Rotterdam waar jongeren zijn zoals scholen of Huizen van de Wijk.
Wie: Afhankelijk van het product, steeds met een deel van de groep 2DO.

Enthousiast geworden?

Neem voor meer informatie contact op met Luc Opdebeeck of Anna Hendrix

Partners

Buitenplaats Brienenoord, Gemeente Rotterdam, Adb RADAR