2DO – JONGEREN VOOR JONGEREN

Beste Rotterdamse jongere,

Wil je jezelf verder ontwikkelen en vind je het tof om dit te doen binnen een beroepspraktijk? Heb jij je zomerplannen nog niet helemaal uitgedacht? Lees dan door! Infosheet

Wil jij je inzetten om de stad voor jongeren echt inclusiever te maken? Kijk of je jezelf herkent in de volgende eisen en kenmerken! En reageer snel. De aanmeldprocedure staat onderaan vernoemd.

2DO is een project vanuit Stichting Formaat waarbij jongeren werken aan een beter, rechtvaardiger Rotterdam. Dat doen ze via zelf ontwikkelde interventies en theaterwerkvormen, waarmee ze in Rotterdamse wijken andere jongeren uitdagen om over moeilijke thema’s in gesprek te gaan en er samen oplossingen voor te zoeken.

In de zomer van 2022 gaan we los in een creatief leerproces in onze werkplaats in Delfshaven en op het Eiland van Brienenoord in de Buitenplaats. Er wordt toegewerkt naar een interventie waarmee de jongeren in het najaar de praktijk in gaan.

VOOR DIT UITDAGENDE PROJECT ZIJN WE OP ZOEK NAAR JOU!

Herken je jezelf in de volgende kenmerken?

 • Je hebt een mening over hoe het is om een jonge Rotterdammer te zijn!
 • Je maakt je druk over steeds meer verdeeldheid in de stad
 • Je draagt graag bij aan een goed gesprek dat er wel toe doet. Met jongeren en voor jongeren
 • Je wilt bijdragen aan een stad waar iedere jongere zich thuis voelt
 • Je houdt van uitdaging en leert graag nieuwe dingen!
 • Je hebt een binding met de stad Rotterdam en bent tussen de 16 en 25 jaar
 • Je bent beschikbaar van 15 t/m 19 augustus + 3 en 4 september voor een summerschool en je bent in het najaar beschikbaar voor verdieping en om samen met andere jongeren het gesprek met andere jongeren aan te gaan.

Wij zoeken gemotiveerde jongeren die zichzelf herkennen in de volgende woorden:

 • Streetwise – Je weet wat er echt speelt onder jongeren in jouw wijk en jouw stad
 • Sociale rechtvaardigheid – Je hebt een sterk rechtvaardigheidsgevoel, je maakt je druk om zaken als verdeeldheid, discriminatie, buitengesloten worden, niet mee mogen doen.  Je wilt opkomen voor onrecht.
 • Verbinder – Je wilt bijdragen aan een stad voor iedereen en voert graag een gesprek met jongeren dat er wel echt toe doet.
 • Teamplayer – Je vindt ’t belangrijk om samen met een groep jongeren je in te zetten voor een fijnere stad. Een stad waar iedere jongere zich thuis kan voelen.

WAT BIEDEN WE JOU?

Een summerschool waarin jij alle tools krijgt aangereikt om samen met andere jongeren het gesprek aan te kunnen gaan over de thema’s waarvan jij vindt dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden! Dit doe je in groepjes. Je krijgt daarnaast kennis en vaardigheden aangeleerd over het inzetten van theater werkvormen, je leert een dialoog te voeren met andere jongeren, krijgt kennis aangeleerd over hoe verdeeldheid ontstaat, wat je hieraan kunt doen en hoe je invloed kunt uitoefenen.

WANNEER en WAAR

Summerschool, 15 t/m 19 augustus, Buitenplaats Brienenoord
Productieweekend, 3 en 4 september, Werkplaats Formaat

In het najaar volgt een traject op dinsdagavonden waarin presentaties, waarvan de basis lag in de summerschool, worden uitvergroot tot volwaardige producten om de dialoog mee aan te gaan. Daarnaast doe je mee met verschillende publieke bijeenkomsten.

Het cursusmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.
Deelname is gratis!

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Neem voor meer informatie contact op via 2DO@formaat.org. Direct aanmelden kan ook via. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op.

Wees er snel bij want vol is vol!

www.instagram.com/2do_rotterdam/
www.formaat.org/activiteit/2do/