Anita van Ast

Anita van Ast

Anita van Ast

Als trainer en coach werk ik met thema’s als omgaan met ongewenst gedrag, het bespreekbaar maken van moeilijk bespreekbare onderwerpen, weerbaarheid en herstellen van trauma.

 

Als kunstenaar (de Blauwe Aap) werk ik aan de moed om jezelf te zijn. Dat doe ik met kinderen en volwassenen.

Mensen zijn voor mij een grote inspiratiebron. Vooral hun ontwikkeling in relatie tot anderen intrigeert mij. Mijn achtergrond als maatschappijhistorica maakt dat ik tegelijkertijd geïnteresseerd ben in de verbanden tussen actuele thema’s en de ontwikkelingen uit het verleden.

Telkens keert hierbij voor mij de vraag terug of we werkelijk zien wat er is en welke positie wij zelf innemen. Het oefenen van verbeeldingskracht en het herontdekken van de eigen creatieve vermogens kan helpen patronen te doorbreken, oordelen uit te stellen en nieuwe richtingen te ontdekken. Dat vraagt moed.

Ik ben onderdeel van de vrouwengroep Maia’s aan de Maas, de Courage Academy (een collectief van opstellers en trainers), Open Blik (een collectief van kunstenaars, docenten en trainers) en het Formaat Collectief (een échte space of solidarity waar we samen invloed nemen op de wereld waarin we leven).

Anita van Ast