Agustina Villanueva

Agustina Villanueva

Agustina Villanueva

Waarom theater? Omdat theater de kunst van het “hier en nu”is . En door volledig aanwezig te zijn, worden we ontvankelijk om diversiteit te zien als een kans om van elkaar te leren.

 

Agustina heeft een ruime ervaring in gemeenschapstheater. Ze heeft met verschillende en diverse groepen in verschillende levenssituaties gewerkt om diversiteit zichtbaar te maken, discussies te stimuleren en bewustwording te creëren in het omgaan met overeenkomsten en verschillen tussen leden van een samenleving. Zij studeerde af in theaterwetenschappen aan de Universiteit voor de Kunst in Buenos Aires (UNA) en specialiseerde zich daarnaast in de methodologie van Constantin Stanislavski, Jerzy Grotowski en Jacques Lecoq. Als actrice werkte ze tien jaar bij het Nacional Theater Cervantes in Buenos Aires.

Ze kwam in 2016 naar Rotterdam en richtte Interacto op, waarmee ze theatertrainingen en activiteiten verzorgt om menselijke interactie en integratie te stimuleren. Sinds 2019 is Agustina werkzaam bij Formaat, waar ze ¨Als ik een ziel vond¨ schreef en regisseerde, een voorstelling voor en door ouderen. Sinds 2020 is zij workshopleider van de Empowerment groep van het Theateratelier in de Pauluskerk.

Agustina Villanueva