Jongeren in actie voor een rechtvaardig Rotterdam: 2DO

Wat is 2DO? 

2DO is een project voor en door jongeren in Rotterdam. 

In een traject van mei tot december 2021 werken we samen met een groep jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar aan het bijdragen aan een beter en rechtvaardiger Rotterdam voor henzelf en hun omgeving. 

Hoe?

Allereerst leiden we jongeren op tijdens een waanzinnig gave summerschool (juli) waarbij jongeren tools, inzichten en kennis krijgen aangereikt om zelf te ontdekken welke themavoor hen het gesprek waard zijn. Niet wij maar zij bepalen de agenda. Wat is er nodig voor jongeren in de stad? Tegelijkertijd en daarna leren zij in de periode tot aan de herfst hoe zij met al die opgedane tools zelf het gesprek aan kunnen gaan met andere jongeren uit Rotterdam. Daarbij maken zij concrete producten: interactieve workshops (interventies) waarbij zij o.a. gebruikmaken van theaterwerkvormen. Deze interventies worden ingezet op plekken waar jongeren zijn 

Mogelijk ben jij onderdeel van die plek waar in de periode oktober t/m december zo’n gesprek waardevol is? Wie weet ken jij jongeren uit je netwerk die mee willen doen aan dit project? 

Nieuwsgierig geworden?

Meer informatie vind je op de projectpagina of neem contact op met Luc Opdebeeck via luc@formaat.org of 06-51177453.