Derde jaar 2DO van start gegaan!

Na de zomer is het derde jaar van 2DO van start gegaan!
In de twee voorgaande jaren is gebleken dat mentale kwetsbaarheid onder jongeren een groot issue is. En daar willen we ons komend jaar vooral op richten. De wachtlijsten in de zorg, toename van studiestress, studieschulden, verschillende post corona verschijnselen, eenzaamheid, genderkeuze, woningnood… Er is genoeg om aan te werken en te bespreken met elkaar. Brandende kwesties waar de jongerengroep invloed op wil nemen. Naast de wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagavond in onze werkplaats in Rotterdam Delfshaven is gestart met repetities van een forumtheaterstuk. In december 2023 presenteren we dit aan meer dan 600 jongeren in Rotterdam en daarbuiten.

Daarnaast is een onderzoek gestart #Youngings, een door jongeren geleid participatief onderzoek naar mentale kwetsbaarheid onder jongeren. Dit in samenwerking met het lectoraat van de Hogeschool Rotterdam en Zorgvrijstaat. Én zijn we in voorbereiding om vanaf januari 2024 te beginnen met het participatieve theatertraject ‘Grip op mentale gezondheid’ in Nootdorp. Met een groep jongeren wordt het thema mentale weerbaarheid uitgediept door er scènes van te maken. De forumtheatervoorstelling die hieruit voortvloeit wordt een aantal keer gespeeld voor leerlingen van het Stanislas College.

Het wordt een knaljaar! Wil je aansluiten of meer info? Meer informatie over 2DO vind je op de projectpagina of meld je direct aan via het aanmeldformulier.

We danken alle partners en in het bijzonder het VSBfondsFonds 21Fonds ZOZ en Erasmus+ hartelijk voor hun financiële ondersteuning van dit bijzondere project.