De stem van de verwarring

Wij zijn Rotterdammers die ooit de grip op het leven kwijt zijn geweest. We maken ons zorgen over de zorg voor mensen die momenteel in verwarde toestand zijn. Bedden in de crisisopvang verdwijnen, opnames zijn vaak korter. We zien een toenemend aantal zelfmoordpogingen en willen graag het gesprek voeren over hoe we als maatschappij kunnen voorkomen dat meer mensen in ernstige crisissituaties terecht komen. We hebben last van de stigma’s. De veelheid aan berichten van misdrijven gepleegd door ‘verwarde personen’ schept het beeld dat mensen in verwarde toestand potentieel gevaarlijk zijn. Dat heeft effect op de afstand die veel mensen nemen terwijl nabijheid juist nodig is.

Over dit alles maken wij theater. Waarin we eigen verhalen delen, met onze kracht onze zorgen uitspelen en waarmee we het gesprek willen aangaan. Ben jij een professional (in opleiding) die hiermee te maken heeft? Een naaste familie, buur of vriend? Een ervaringsdeskundige die weet wat het is om de grip kwijt te zijn? Kom dan naar de themabijeenkomsten in februari, laat je inspireren, informeren en kom met ons in actie, want die is nodig!

Waar en wanneer

Dinsdag 12 februari 19.30-21.30 uur Werkplaats Formaat, Westzeedijk 513, Rotterdam
Dinsdag 19 februari 15.00-16.30 uur Huis van de Wijk Irene, Oudelandstraat 75, Rotterdam

Aanmelden en toegang

Meld je van te voren aan door een mail te sturen met je naam en evt. aantal personen naar bloemhof@formaat.org.
Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is meer dan welkom.

Meer informatie/contact

Thamar Kemperman | 06-28234523

Over Theateratelier Bloemhof

Theateratelier Bloemhof is een groep bewoners uit Bloemhof en omstreken die in een kwetsbare positie terecht gekomen zijn. De groep komt wekelijks bijeen en maakt theater over dingen die spelen. Elk half jaar organiseren we een themabijeenkomst over een onderwerp dat speelt in de groep. Het Theateratelier is een ruimte waar de kennis van ervaringsdeskundigen gedeeld wordt om bottum-up veranderingsprocessen in gang te zetten. Ontmoeting, empowerment, creativiteit, dialoog en actieve betrokkenheid staan centraal.

Het Theateratelier wordt uitgevoerd door Formaat in samenwerking met Humanitas en wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Bevordering van Volkskracht en de Gemeente Rotterdam.