Cursus Rainbow of Desires

Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de 5-daagse cursus Rainbow van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei 2019

PARTICIPATIEF DRAMA ALS ORTHO-PEDAGOGISCH EN THERAPEUTISCH MIDDEL

In deze 5-daagse cursus wordt ingezoomd op innerlijke conflicten en belemmeringen en leer je hoe je mensen kan ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en bij het overwinnen van blokkades. In een van de meest toegepaste Regenboogtechnieken – die ook in deze cursus uitgebreid aan bod zal komen – wordt gezocht naar de ‘politieagenten in je hoofd’ (cops-in-the-head), die je ervan weerhouden om te doen wat je wilt. Het uitbeelden en in dialoog treden met deze politieagenten wordt o.a. gebruikt in dramatherapie.

DATA, TIJD EN KOSTEN

Maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei 2019
10.00 tot 16.00 uur
€ 499,00

LOCATIE

Formaat, Werkplaats voor Participatief Drama
Westzeedijk 513
3024 EL Rotterdam

Studiehandleiding Opleiding Participatief Drama
Inschrijfformulier

Neem voor meer informatie contact op met Irma Hazeleger via 06-12332108

Opleiding Participatief Drama

Participatief Drama wordt steeds bekender, meer geïmplementeerd en gewaardeerd. Dat is niet verwonderlijk want de methodiek werkt en is een belangrijk gereedschap dat in de toolkit van iedere professional in de sectoren cultuur, kunst, welzijn, gezondheidszorg en onderwijs thuishoort.

Tijdens de opleiding krijg je tools mee om drama en theater in te zetten om te activeren, dialoog te stimuleren, en aan te zetten tot nadenken én handelen. De drie modules, elk met een eigen focus, zijn ook los van elkaar te volgen. In de afgelopen jaren is de opleiding bijzonder geschikt gebleken voor welzijnswerkers, groepsleiders, ervaringsdeskundigen, theatermakers, (drama) docenten, jongerenwerkers, et cetera.

De opleiding is ontwikkeld en wordt gegeven door Luc Opdebeeck, artistiek directeur bij Formaat, onder zijn leiding zijn talloze producties en projecten uitgevoerd met en voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Hij werkt sinds 1989 met Participatief Drama en heeft jarenlange ervaring met het geven van trainingen. Ook in het buitenland geniet hij als trainer bekendheid en was o.a. actief in Spanje, Kroatië, Servië, Moldavië, Zuid-Afrika, Laos, India en Mozambique. Luc is co-auteur van de boeken ‘De mens in de Hoofdrol’ en ‘Een scene schoppen’.