Op weg naar G1000 #1: Pussy Policy?

21-02-2017 | Bibliotheek Rotterdam, Desideriuszaal (eerste verdieping) | 16:00

Hoe radicaliseert iemand? Wat kunnen we doen om dit tegen te gaan? Welke aanpak werkt het beste, de harde hand of fluwelen handschoen, zogenoemde ‘pussy’ policy?

Het politieke klimaat verhardt. Toch is uit de stadsdialogen die  Formaat, LOKAAL en DOCK hebben georganiseerd gebleken dat radicalisering iets is wat beter helemaal aan het begin aangepakt kan worden dan aan het einde. Jongeren moeten uit een isolement worden gehaald, waarbij een zachte aanpak cruciaal is, met oog voor persoonlijke omstandigheden.

Aan de hand van waargebeurde verhalen over radicalisering, waarin groepsdruk, afwezige vaders, witte woede maar ook positieve rolmodellen een rol spelen, gaan wij hierover op dinsdag 21 februari onder leiding van Liesbeth Levy (directeur LOKAAL) in gesprek.

Met: Luc Opdebeeck (artistiek directeur FORMAAT), Wendy de Rijk (manager Jeugd en Participatie DOCK), dr. Stijn Sieckelinck (docent educatie, pedagogiek en orthopedagogiek), Naïma Azough (speciaal rapporteur preventie extremisme).

Datum: Dinsdag 21 februari 2017
Locatie: Bibliotheek Rotterdam, Desiderius Zaal (eerste verdieping)
Tijd: 16.00 – 18.00 uur

Toegang is vrij, aanmelden niet nodig.

In aanloop naar de G1000 organiseert LOKAAL een serie van vier bijzondere bijeenkomsten. Deze zijn bedoeld om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan. Dit is de eerste bijeenkomst. De tweede vindt plaats op donderdag 16 maart om 20.00 uur (i.s.m. de VPRO).