Theateratier Pauluskerk

Workshops voor bezoekers en vrijwilligers

Met de technieken van participatief drama gaan we via beelden, spel, improvisatie en beweging aan de slag. Participatief drama biedt mensen letterlijk de (oefen)ruimte om in hun eigen levenskracht (terug) te komen. Met theater als middel, wil Formaat mensen de kans geven strategieën voor het leven te ontwikkelen, te repeteren voor de werkelijkheid en met elkaar in dialoog te gaan op gelijkwaardig niveau.

Sinds mei 2014 voert Formaat periodiek een programma uit met bezoekers van de Pauluskerk en regelmatig zijn er voorstellingen en presentaties.

Graag nodigen de Pauluskerk en Formaat u van harte uit bij de tentoonstelling Mensen en Papieren van 11 tot en met 30 augustus 2020 in de Werkplaats van Formaat aan de Westzeedijk 513 in Rotterdam.

DATA, TIJD EN KOSTEN wekelijkse workshops

Op woensdagmiddagen komen Rotterdammers zonder papieren wekelijks samen in de werkplaats van Formaat. Op dinsdagmiddagen zijn andere Rotterdammers welkom in de Pauluskerk. Deelname is gratis en om 13.00 wordt gestart met een lunch.

INFORMATIE

Neem voor meer informatie over dit programma contact op met Anita van Ast.

L’ Histoire d’un placard, een mini registratie van het anti-model dat in de herfst van 2014 met hen is gemaakt.

Er zijn veel indrukwekkende verhalen gehoord. We keken met elkaar naar de muren waar je in de Rotterdamse samenleving tegenaan loopt, naar de pijn om je familie niet te zien, naar hoe je psychische bagage steeds groter wordt en hoe we die bagage met elkaar kunnen dragen, naar medische problemen, naar liefde en naar de indrukwekkende reizen die mensen maakten.

 

Schaduwmuseum Mensen en papieren Empowerment