Theateratier Pauluskerk

Workshops voor bezoekers en vrijwilligers

Met de technieken van participatief drama gaan we via beelden, spel, improvisatie en beweging aan de slag. Participatief drama biedt mensen letterlijk de (oefen)ruimte om in hun eigen levenskracht (terug) te komen. Met theater als middel, wil Formaat mensen de kans geven strategieën voor het leven te ontwikkelen, te repeteren voor de werkelijkheid en met elkaar in dialoog te gaan op gelijkwaardig niveau. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Pauluskerk.

Sinds mei 2014 voert Formaat periodiek een programma uit met bezoekers van de Pauluskerk, met daaruit voortkomend drie presentaties, allen gespeeld voor publiek. We hebben geconstateerd dat de methodiek de bezoekers daadwerkelijk ondersteunt en dat continuïteit, persoonlijke aandacht en geduld noodzakelijke voorwaarden zijn voor het slagen van een project.

Vanaf augustus 2018 staat er weer een nieuwe cyclus gepland. Voor het komend programma ligt de focus op de ongedocumenteerde vluchtelingengroep.

DATA, TIJD EN KOSTEN wekelijkse workshops

Woensdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur in Worm
Deelname is gratis en om 13.00 wordt gestart met een lunch in de Pauluskerk

INFORMATIE EN AANMELDEN

Giselle vegter


L’ Histoire d’un placard, 
een mini registratie van het anti-model dat in de herfst van 2014 met hen is gemaakt.

Er zijn veel indrukwekkende verhalen gehoord. We keken met elkaar naar de muren waar je in de Rotterdamse samenleving tegenaan loopt, naar de pijn om je familie niet te zien, naar hoe je psychische bagage steeds groter wordt en hoe we die bagage met elkaar kunnen dragen, naar medische problemen, naar liefde en naar de indrukwekkende reizen die mensen maakten.