Podium voor diversiteit: Open mind Rotterdam

Open Mind Rotterdam is een onafhankelijk podium waar iedereen in Rotterdam aan kan deelnemen. Open Mind Rotterdam slaat bruggen tussen mensen, groepen, bedrijven en organisaties in de stad. Het uitgangspunt is dat iedereen uniek is en dat ook moet kunnen uiten. De beweging zet deze woorden om in daden. De organisatie werkt met alle betrokkenen op Rotterdamse wijze aan een veelzijdige en verrassende stad. Rotterdam is een bijzondere stad die al eeuwen diversiteit als een van de pijlers voor een waardevolle, beweeglijke samenleving heeft gebruikt.

INTERACTIEVE STADSDIALOOG

Komend najaar vinden er in de stad interactieve dialoogbijeenkomsten plaats rondom het thema ‘Ongemak’. De kracht van de “Rotterdamse Superdiversiteit” zetten we in om de uitdagingen van het leven in de stad bespreekbaar te maken.

Tijdens twee voorbereidende workshops wordt gewerkt rond het thema ongemak. Deelnemers geven inbreng aan het thema via spel, uitwisseling van verhalen en creëren van beelden. De verhalen die gedeeld worden werken we uit in scenes waarmee we eind november twee grote interactieve stadsdialogen organiseren en de Forumtheaterscenes spelen. Het publiek is bij Forumtheater niet alleen toeschouwer, maar wordt in het interactieve Forum uitgenodigd om in te grijpen op het toneel en met elkaar in gesprek te gaan over de uitgespeelde problematiek.

Workshops
Donderdag 24 september 18.30-21.00 uur
Wijkcentrum Irene, Oudelandstraat 75, Rotterdam

Donderdag 15 oktober 15.30-18.00 uur
Formaat, Westzeedijk 513, Rotterdam

Forumtheater
Donderdag 26 november, 19.30-21.00 uur
Wijkcentrum Irene, Oudelandstraat 75, Rotterdam

Dinsdag 1 december, 19.30-21.00 uur
Post West, Tidemanstraat 80, Rotterdam

Toegang is gratis. Meld je aan voor één of meerdere evenementen via: Inschrijven

Op dinsdag 1 december is er om 18.00 uur een aanschuifmaaltijd bij Post West (kosten €3,50 per maaltijd). Meld je aan voor deze maaltijd bij mevrouw Osman: tel 06-14711112 en mail http://zaitoneali@hotmail.com

STADSBREDE ONDERSTEUNING

We praten juist in Rotterdam veel over onze diversiteit. Open Mind Rotterdam gaat verder dan praten en komt letterlijk ‘in beweging’. De beweging is getart met ondersteuning van een aantal vooraanstaande organisaties en personen.
De website Open Mind is het online podium voor diversiteit in de stad met spraakmakende columns, ruimte voor gesprekken en voor het ontwikkelen van visies en strategieën waar iedereen in en buiten de stad van kan profiteren. De doelstelling van Open Mind Rotterdam is gericht op de lange termijn: met een Open Mind de verrassende en diverse dynamiek van onze stad en zijn inwoners stimuleren.

Open Mind Rotterdam is een initiatief van RotterdamV en wordt ondersteund door alle Rotterdamse kenniscentra op het gebied van burgerschap: Dona Daria, RADAR en het Kenniscentrum Diversiteit. De evenementen worden georganiseerd door RotterdamV en Formaat, Werkplaats voor Participatief Drama met ondersteuning van de kenniscentra en TOS, Lokaal, DOCK, WMO Radar en de gemeente Rotterdam.