DUNK

Digging into Underground Knowledge – Scoren met Underground Kennis

DUNK is een theatergezelschap dat bestaat uit bijzonder gemotiveerde en getalenteerde deelnemers vanuit de Theaterateliers. De acteurs zijn mensen met ervaring in de MO/GGZ of komen van de straat. DUNK maakt ondergrondse kennis zichtbaar van dak- en thuislozen en mensen met psychosociale problemen. Dit gebeurt door middel van voorstellingen en workshops door het hele land.

Thema’s die voorbij komen zijn, onder andere: geld, gezondheid, werken, wonen en zorg.

Voorstellingen

DUNK maakt al sinds 2009 Forumtheatervoorstellingen van hoge artistieke kwaliteit. In elke voorstelling staan urgente problemen van dak- en thuislozen en mensen met psychosociale problemen centraal. Na afloop van elke voorstelling wordt het publiek actief betrokken om mee te denken over deze problemen en uitdagingen. Publieksdeelnemers worden uitgenodigd om hun ideeën voor oplossingen uit te proberen. Dit levert steeds weer verrassende en leerzame interacties op tussen spelers en publiek en tussen publieksdeelnemers onderling.

Workshops

Naast de voorstellingen biedt DUNK ook workshops voor cliënten, werkers en studenten aan. In deze workshops worden belangrijke thema’s met betrekking tot positieverbetering en empowerment naar boven gehaald en onderzocht. Dit gebeurt aan de hand van spellen, Beeldentheater en korte scènes. DUNK maakt ook workshops op maat, waarin specifieke thema’s worden uitgediept.

Boeking

Heeft u belangstelling om een interactieve workshop of voorstelling te programmeren? Neem dan contact op met Formaat.

DUNK is winnaar van de Samen Sociaalprijs 2008 van de Provincie Zuid-Holland en genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2008.

DOWNLOADS & LINKS

Voorstelling Altijd Hetzelfde Liedje
Voorstelling De Drie Biggetjes
Voorstelling J&B Chérie
Klik hier voor de flyer van De Drie Biggetjes
Klik hier voor de flyer van J&B Chérie
Dunk publicatie over hoe je een Theateratelier kunt opzetten

De DUNKvoorstelling De Drie Biggetjes gaat over het leven na dakloosheid. Hoe ga je verder en met wie? De DUNKvoorstelling Abu toont de weg van een dorp ergens op deze wereld via de illegale arbeidsmarkt naar de straten van Rotterdam. De DUNKvoorstelling Abu toont de weg van een dorp ergens op deze wereld via de illegale arbeidsmarkt naar de straten van Rotterdam. De voorstelling Mysterie volgt het pad van een man die alles had, naar de man die niks meer had, liggend op een bankje in een Haarlems park.