4-daagse cursus Participatief Drama in februari 2024

Participatief Drama is een belangrijk gereedschap dat in de toolkit van iedere professional in de sectoren cultuur, kunst, welzijn, gezondheidszorg en onderwijs thuishoort. Kom naar onze basiscursus om te ontdekken hoe je drama in kan zetten. Om te activeren, dialoog te stimuleren, en aan te zetten tot nadenken én handelen. De opleiding is ontwikkeld door Luc Opdebeeck, theaterpedagoog en stadsmaker die vindt dat niets doen geen optie is en dat we samen niet te stoppen zijn. Er zijn nog een paar plekken bij het basisprogramma in februari dus aarzel niet en schrijf je vandaag nog in.

BASISPROGRAMMA PARTICIPATIEF DRAMA

Deze vierdaagse cursus geeft je algemene basiskennis over Participatief Drama. Via spellen en technieken werk je aan een breed arsenaal van oefeningen die je bij allerlei groepsprocessen in kan zetten. Je maakt kennis met de verschillende methodieken die Augusto Boal ontwikkeld heeft, de context waarbinnen deze zijn ontstaan en hoe je het kan toepassen. Je leert structuur en richting te geven aan je workshops waarin je spel en drama kan benutten.

Maandag 19 februari t/m donderdag 22 februari 2024
Kosten: 495,00
Trainer: Anna Hendrix

PROGRAMMA 2024

Jaarlijks organiseert Formaat de opleiding Participatief Drama, in februari starten we met het basisprogramma, gevolgd door de modules Forumtheater in april/mei en Rainbow of Desire in juni. In oktober is een tweede basisprogramma. De drie modules, elk met een eigen focus, zijn ook los van elkaar te volgen. Het programma 2024 vind je op deze pagina

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Kosten zijn inclusief koffie, thee en fruit gedurende dag.
Tijden: dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur
Studiehandleiding Opleiding Participatief Drama
Inschrijfformulier
Irma Hazeleger | 06-12332108